Societat

Notícies

Innovació

L'IIS La Fe i la Universitat Catòlica de València desenvoluparan projectes d'investigació i innovació sanitària conjunts

A través de la I Convocatòria d'Ajudes UCV-La Fe 2023 per a investigadors d’ambdues institucions

La Universitat Catòlica de València (UCV) i l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) col·laboraran en activitats d'investigació, desenvolupament tecnològic i innovació en matèria de salut dirigit al personal de totes dues entitats. Així queda recollit en el conveni subscrit pel rector de la UCV, José Manuel Pagán, i per la directora gerent de l’IIS La Fe, Ainhoa Genovés. La UCV és la primera universitat privada que signa un acord d'aquesta índole amb l’IIS La Fe.

Per a això, en virtut d'aquest conveni, es promourà i fomentarà la interacció i col·laboració entre el personal investigador i professionals de l’HUP/IIS La Fe i els grups pertanyents a la UCV mitjançant iniciatives de diferent índole i ajudes econòmiques per a la posada en marxa de projectes d'investigació i innovació conjunts -tant d'àmbit nacional com internacional- així com per a l'organització de seminaris, jornades o congressos.

Aquest dijous, 4 de maig, s'ha publicat la I Convocatòria d'Ajudes UCV-La Fe 2023 per a secundar i impulsar la realització d'accions preparatòries en les quals participen de manera conjunta i coordinada personal de totes dues institucions, així com per a enfortir la col·laboració entre el seu personal investigador. La primera fase, fins al pròxim 22 de maig, serà de presentació d'idees; la segona fase, entre el 22 de maig i el 9 de juny, per a presentar les sol·licituds.

Segons Francisco Arteaga, vicerector d'Investigació de la UCV, "l’IIS La Fe ha establit anteriorment col·laboracions similars amb les universitats públiques de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa és una fita important que la UCV siga la primera universitat d'iniciativa social a adherir-se a aquesta iniciativa, que servirà per a connectar als nostres investigadors en ciència bàsica amb investigadors clínics. Estic segur que aquesta col·laboració servirà per a aconseguir sinergies entre les nostres institucions i els nostres investigadors, amb capacitats i mitjans complementaris, que podran obtindre més i millors resultats d'investigació, en benefici del benestar i la salut de les persones".

Igualment, Arteaga ha agraït l’IIS La Fe "l'oportunitat de connectar als nostres investigadors amb els seus, per a compartir objectius i desenvolupaments que, sens dubte, ens portaran a aconseguir nous graus de coneixement i a ampliar l'abast i la utilitat social de la nostra investigació. Espere que aquest conveni servisca com a inici d'una relació duradora, plena de col·laboracions que fructifiquen en resultats transferibles a la societat".

Per part seua, el director científic de l’IIS La Fe, doctor Guillermo Sanz, l'acord "contribuirà a estendre noves col·laboracions i aliances amb els investigadors de la UCV, amb els quals actualment ja existeix relació en altres àmbits. Aquest conveni permetrà ampliar el focus de col·laboració centrant-lo en la innovació i la transferència, amb la creació d'equips multidisciplinaris que siguen capaços de donar resposta a les necessitats detectades a través de la generació de tecnologies sanitàries innovadores en col·laboració".

Amb la posada en marxa d'aquesta nova col·laboració, la Universitat Catòlica de València continua amb el seu objectiu de fomentar i enfortir la producció científica de qualitat del seu personal docent i investigador (PDI), conscient de la importància que aquesta té com a factor de desenvolupament personal, institucional i social. Per part seua, l’IIS La Fe, amplia una extensa xarxa de col·laboradors que permetrà generar invencions sanitàries, potenciant una transferència real i efectiva al teixit empresarial.

L'acord contribuirà a estendre noves col·laboracions i aliances amb els investigadors de la UCV