Societat

Notícies

Investigació

L'IIS La Fe renova el conveni amb el Centre Espanyol per a les Cures Basades en l'Evidència (CECBE)

El CECBE està constituït per l'Institut de Salut Carles III i les comunitats autònomes amb la finalitat de potenciar la implantació de les cures basades en l'evidència en tot el territori nacional

Álvaro Solaz i Alexandra Gimeno formen part del comité de seguiment i del comité científic respectivament

El Centre espanyol per a les cures de salut basats en l'evidència (CECBE) compte, des del passat 7 de març, amb dos nous integrants en representació de la Comunitat Valenciana. Álvaro Solaz, infermer del grup de Perionatologia de l’IIS La Fe i responsable d'investigació a l'Hospital la Fe s'integra el Comité de Seguiment i Alexandra Gimeno, infermera DEL Grup Infeccions Respiratòries IIS La Fe i del servei de Pneumologia Hospital La Fe forma part del Comité Científic.

En la primera reunió després de la incorporació, Solaz i Gimeno presentaren la Memòria Anual d'Investigació Infermera de 2022 i el Pla estratègic 2022-2026 amb els nous projectes i activitats.

Actualment, l’IIS La Fe participa en diverses activitats promogudes pel CECBE com Sumamos Excelencia, un projecte d'implantació de recomanacions de bones pràctiques en el Sistema Nacional de Salut (SNS) que té com a objectiu la implantació de recomanacions basades en l'evidència científica, o bones pràctiques, i l'avaluació de la millora en la qualitat de les cures i en els resultats de salut dels pacients. La Fe participa en aquest projecte a través del servei d'Urologia (maneig de la incontinència urinària) i el de Neonatologia (avaluació i tractament del dolor).

A més, l’IIS La Fe participa en la iniciativa Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures acostant l'evidència a la pràctica clínica implementant diverses Guies de Bones Pràctiques perquè els professionals de la salut puguen incorporar-les a la seua pràctica diària i faciliten la presa de decisions conjunta amb pacients i famílies. Concretament guies sobre lactància materna, valoració del dolor i prevenció de caigudes.

Sobre el CECBE

El Centre espanyol per a les cures de salut basats en l'evidència (CECBE) està constituït per l'Institut de Salut Carles III i les comunitats autònomes amb la finalitat de potenciar la implantació de les cures basades en l'evidència en tot el territori nacional.

El CECBE forma part de la Col·laboració Internacional Joanna Briggs. Aquesta col·laboració està formada per l'Institut Joanna Briggs (JBI) i més de 60 centres col·laboradors distribuïts en els 5 continents. Els centres col·laboradors JBI es comprometen amb els objectius d'aquesta institució, promovent les cures basades en l'evidència a nivell mundial, mitjançant la cerca i valoració de l'evidència científica, la divulgació de la millor evidència disponible, la seua implantació en la pràctica clínica i l'avaluació de l'impacte que la utilització de l'evidència té sobre la salut.