Societat

Notícies

L'Institut d'Investigació Sanitària La Fe acull jornada PhD Day dedicada als investigadors i investigadores del futur

64 joves investigadors dels 54 grups d'investigació de l’IIS La Fe comparteixen el seu treball en el primer esdeveniment d'aquestes característiques que se celebra en l'àmbit de la investigació sanitària de la Comunitat Valenciana

L'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) ha acollit la II edició de la jornada PhD Day dedicada als joves investigadors i investigadores del centre que estan desenvolupant la seua tesi doctoral en els diferents grups d'investigació de la institució.

En total, 64 joves investigadors dels 54 grups d'investigació de l’IIS La Fe han compartit els seus treballs en el primer esdeveniment d'aquestes característiques que se celebra en l'àmbit de la investigació sanitària de la Comunitat Valenciana.

Des de l'oftalmologia infantil, l'hematologia, el càncer pediàtric o les malalties rares, passant per la investigació en bioingenieria i cèl·lules mare, càncer de mama, hepatologia, salut mental o reproducció assistida, els joves investigadors de l’IIS La Fe han sotmés els seus treballs de doctorat a un comité científic que els ha avaluats al llarg de tot l'esdeveniment.

La jornada ha comptat amb la conferència magistral del doctor Miguel Ángel Moreno, biòleg i genetista del Centre Andalús de Biologia del Desenvolupament, que ha actuat com a padrí de la jornada amb una xarrada sobre Optimizacions CRISPR-Cas i les seues aplicacions per a entendre el desenvolupament embrionari primerenc i les malalties humanes.

El director científic de l’IIS La Fe, el doctor Guillermo Sanz, ha destacat que el PhD Day és una oportunitat perquè aquests investigadors, que estan duent a terme estudis avançats i contribuint a l'avanç del coneixement en les seues respectives àrees, puguen mostrar el seu treball a la comunitat científica i a la societat en general.

El PhD Day IIS La Fe ofereix als joves investigadors la possibilitat presentar els seus projectes d'investigació en un entorn professional, els permet establir contactes amb altres científics, rebre retroalimentació constructiva i establir col·laboracions futures.

A més, aquest esdeveniment també promou la difusió del coneixement científic i fomenta l'intercanvi d'idees entre els participants. Els investigadors poden aprendre de les investigacions dels seus parells, descobrir noves perspectives i enfocaments, i adquirir coneixements en àrees relacionades que poden enriquir el seu propi treball.

Èxit de participació i patrocini

Als 64 participants, es van sumar els 19 membres del comité científic, encarregats d'avaluar les xarrades i pòsters; les 16 persones que van conformar el comité organitzador i que van vetlar pel correcte funcionament de la jornada; i més de 100 assistents que no van voler perdre's aquesta cita que enguany es consolida com un dels esdeveniments més importants de l'Institut d’Investigació Sanitària La Fe. Així doncs, la Sala d'actes de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València va acollir a més de 200 persona que ens van acompanyar al llarg de la jornada.

Enguany, el PhD Day també ha comptat amb la col·laboració de diferents empreses que s'han sumat com a patrocinadors i que han fet possible dur a terme aquest xicotet congrés d'estudiants predoctorals i de màster. Durant la primera edició, el Col·legi d’Infermeria de València i l'empresa col·laboradora amb l’IIS La Fe, TheWhiteam, van patrocinar dos premis, un patrocini amb el qual també hem comptat en aquesta ocasió.

A aquestes dues institucions s'han sumat altres 9 empreses que han col·laborat en l'organització d'aquesta jornada: Novartis, Miltenyi, Masimo, Little Thai, Health in Code, Promega, Nzytech, Sumilab, Condalab y STEMCELL.  

Reviu la II edició de l’IIS La Fe PhD Day

Seguint el deixant de l'any anterior, la jornada es va poder seguir en directe, a través de Canal GVA i es va gravar per a poder visualitzar-la a posteriori, així que, si et vas perdre la II edició del IIS La Fe PhD Day 2023, tens l'oportunitat de tornar a veure-la a través del nostre canal de YouTube:

Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5

Tags:

PhD Day

La Sala d'actes de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València va acollir a més de 200 persona que ens van acompanyar al llarg de la jornada