Societat

Notícies

Institucional

L'Acte Científic 2023 posa el fermall d'or a les Jornades Científiques de l'IIS La Fe

Les Jornades Científiques es componen, des de l'any passat, del congrés de predoctorals PhD Day i de l'esdeveniment central de la institució, també conegut com a Acte Científic

L'Acte Científic 2023 de l’IIS La Fe, com ja va ocórrer en la passada edició de 2022, ha sigut l'esdeveniment encarregat de posar punt final a les Jornades Científiques que van arrancar el 13 de juny amb l'II PhD Day de l’IIS La Fe i que han finalitzat el 14 de juny amb aquest acte.

Mentre que durant la primera jornada té lloc el xicotet congrés, dirigit als estudiants de doctorat i de màster vinculats amb l'institut, en el qual el Comité Científic, format per investigadors i investigadores de la casa avaluen els seus treballs, el segon esdeveniment, tanca les Jornades Científiques amb el lliurament de premis del PhD Day en les categories de les millors xarrades, el millor pòster, el reconeixement a la investigació infermera i la millor publicació científica d'Instagram.

Com cada any, la convenció del centre d'investigació també ha comptat amb la presència d'un convidat especial, encarregat d'oferir una ponència magistral i que, en aquesta ocasió, ha sigut el director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital i Professor Ajudant Doctor del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració de la Universitat de València, Ricard Martínez.

Un recorregut pel 2022

Després de la inauguració institucional, a càrrec del director científic, Guillermo Sanz, i la directora gerent, Ainhoa Genovés, i conduïda per la coordinadora de l'Àrea de Comunicació i Difusió de la Ciència, Anna Juan, el doctor Sanz ha realitzat un balanç de tota l'activitat que s'ha dut a terme en el centre d'investigació al llarg de l'any anterior. Així doncs, ha volgut agrair a tot el personal la seua implicació i esforç en un any en què es es van realitzar 1.533 publicacions científiques de les quals 891 pertanyen al primer quartil i 403 al primer decil.

Respecte a les iniciatives d'investigació, el *IIS La Fe va posar en marxa 49 projectes competitius, 30 públics i 19 privats i va mantindre actius 131. A més, l’IIS La Fe va iniciar l'any passat 252 estudis clínics i va mantindre actius 1245.

Lliurament de premis IIS La Fe PhD Day

Una vegada finalitzada la intervenció del director científic, la presidenta del Comité Científic de l’IIS La Fe PhD Day i investigadora del grup de Biomedicina Molecular, Cel·lular i Genòmica, Ana Pilar Gómez, ha pres la paraula a la jornada amb un emotiu discurs en el qual ha volgut destacar la col·laboració i el treball per a l’organització de les Jornades Científiques, dut a terme pel Comité Organitzador i el Comité Científic, que ha seguit amb el lliurament de premis als guanyadors de la II edició del PhD Day.

Premi a la primera millor xarrada per a Marilù Casini del Grup d'Investigació en Regeneració i Trasplantament Cadíac (RETRACAR) per la seua comunicació oral 'Modeling atrial fibrillation using hiPSC-derived atrial cardiomyocytes'. Lliurament el premi el director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe, Guillermo Sanz.

Premi a la segona millor xarrada per a Noelia Ramírez del Grup d'Investigació en Medicina Reproductiva per la seua comunicació oral 'La suplementació amb mononucleòtid de nicotinamida millora la qualitat ovocitària en models murins de mal ovàric induïts per quimioteràpia'. Lliurament el premi la directora gerent de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe, Ainhoa Genovés.

Premi al millor pòster per a Júlia Baixauli de la Unitat Mixta d'Investigació Cerebrovascular pel seu pòster 'Cellular Senescence as a Pathogenic Mechanism in Ischemic Stroke'. Lliura el premi director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital i ponent de l'Acte Científic 2023, Ricard Martínez.

Reconeixement a la investigació infermera per a Nestor Montoro del Grup d'Investigació en Ciència i Art en Cures per la seua comunicació oral 'Desenvolupament i validació d'un qüestionari de competències parentals en l'àmbit de les urgències pediàtriques hospitalàries (*ECP-O)'. Lliura el premi el president del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA), Juan José Tirado.

Premi a la millor publicació científica en Instagram per a Marina Segura del Grup d'Investigació en Medicina Reproductiva per la seua instantània 'El cicle de la vida'. Lliura el premi Fanny Quiles de The Whiteam, empresa col·laboradora amb l’IIS La Fe i patrocinadora principal de l'II concurs de fotografia científica de l’IIS La Fe: FotoCIENCIA.

Xarrada magistral

'Reptes per a la investigació amb dades: la construcció de l'Espai Europeu de Dades Sanitàries i els Federated Data Spaces' va ser el títol de la conferència del ponent convidat a l'Acte Científic 2023. Ricard Martínez, qui també és professor de Dret Constitucional, destaca pel seu doctorat en Dret a la Universitat de València, dedicat a l'estudi del dret fonamental a la protecció de dades, que, a més, va meréixer el Premi Extraordinari de Doctorat. Ha sigut president de l'Associació Professional Espanyola de la Privacitat i responsable de l'Àrea d'Estudis de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

.

Tags:

PhD Day