Societat

Notícies

Victoria Aguilera, investigadora del grup d'Hepatologia, *Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments de l'IIS La Fe, guardonada per l'ILTS ​

La doctora Victoria Aguilera Sancho-Tello ha rebut el 2023 Advancing Equity in Liver Transplantation Award de la International Liver Transplantation Society (ILTS) per la seua col·laboració activa i publicacions en l'últim any en el si del comité d'aquesta societat, durant el congrés celebrat en Roterdam el mes de maig passat. ​

La doctora Victoria Aguilera és hepatòloga en la secció de Hepatologia i Trasplantament Hepàtic a l'Hospital La Fe i investigadora consolidada del grup d'investigació en Hepatologia, Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments de l’IIS La Fe i del grup d'investigació en Trasplantament Hepàtic del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD).

Durant la seua dilatada trajectòria nacional i internacional en la investigació clínica i bàsica en el camp del trasplantament hepàtic ha sigut autora de múltiples publicacions. Lidera una línia d'investigació sobre l'impacte clínic de la infecció de citomegalovirus en el trasplantament hepàtic, així com aspectes immunològics d'aquesta, havent aconseguit finançament competitiu ininterromput de l’ISCIII i de l’AEEH per al seu desenvolupament.

En 2021 va entrar a formar part del grup EDI (Equity-Diversity and Inclusion) de l’ILTS. Des del seu ingrés, ha participat activament en diversos treballs sobre les diferències en el lideratge, la diversitat i la inclusió de tots els professionals independentment de raça, gènere, religió o país d'origen en el camp del trasplant hepàtic (Gender and Racial Disparity Among Liver Transplantation Professionals: Report of a Global Survey. Transpl Int. 2022 Aug 16;35:10506; Women Leadership in Liver Transplantation-Results of an International Survey. Transplantation. 2022 Sep 1;106(9):1699-1702; In Response: Women Leadership in Liver Transplantation. Transplantation. 2023 Mar 1;107(3):e85; Addressing the Burden and Management Strategies for Disparities and Inequities Among Liver Transplant Professionals: The ILTS Experience. Transplant International. 2023 May; Epub ahead of print)

La ILTS ha reconocido a la doctora Aguilera Sancho-Tello su colaboración activa y la calidad de sus publicaciones