Societat

Notícies

L'Ajuntament de València destinarà els fons recaptats de la Sant Silvestre 2023 a la investigació en malalties rares de l'IIS La Fe

Una iniciativa impulsada per Noah Higón que ha anunciat l'alcaldessa de València, María José Catalá.

La Sant Silvestre Popular de València se celebrarà el pròxim 30 de desembre

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat este matí que l'Ajuntament de València ha decidit destinar els fons recaptats de la venda de dorsals de la tradicional carrera Sant Silvestre Popular a finançar projectes d'investigació en  malalties rares en l’IIS La Fe.

Catalá ha realitzat este anunci durant la seua trobada amb Noah Higón, jurista, politòloga i activista pels pacients de malalties rares, amb qui s'ha compromés a "buscar fórmules perquè l'Ajuntament col·labore en la visibilitat d'estes patologies, així com en el finançament per a investigació".

En concret, l'alcaldessa ha explicat que "tots els diners recaptats amb la venda dels dorsals de la Sant Silvestre anirà destinat a l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe de València, on fan ja una labor encomiable, però necessiten tota l'ajuda possible per a obrir més línies d'investigació".

Sant Silvestre Popular

La Sant Silvestre Popular de València se celebrarà el pròxim 30 de desembre. L'any passat esta carrera va comptar amb 17.400 dorsals, dels quals 400 eren de modalitat competitiva. El cost del dorsal va ser d'1 euro. El recorregut són 5.300 metres, no té límit d'edat i té un caràcter festiu i solidari.

Enguany se celebrarà la seua 38 edició i està organitzat per la Fundació Esportiva Municipal de València en col·laboració amb El Corte Inglés. També col·labora la S.D Correcaminos per a repartir dorsals en la seua seu.

El IIS La Fe colaborará con el Ayuntamiento de Valencia y con Noah Higón, impulsora de la iniciativa, en la organización de una semana temática sobre la investigación en enfermedades raras.