Societat

Notícies

La jove investigadora, Lorena Pérez-Carrillo, guanya el premi de investigacion Garcia-Blanco

Lorena Pérez-Carrillo, investigadora del @iislafe, guanya el premi-medalla d'investigació García-Blanco de la @UV_EG gràcies al seu treball de cerca de biomarcadors sèrics de rebuig després del trasplantament cardíac.

El jurat de la quarantena quarta edició del premi-medalla García-Blanco per a joves investigadors, organitzat per la Universitat de València ha sigut atorgat a Lorena Pérez-Carrillo (Alcantarilla, Múrcia) màster en Biotecnologia Biomèdica per la Universitat Politècnica de València (UPV).

La jove premiada forma part del grup d'Investigació Clínica i Transnacional en Cardiologia en l'Institut d'Investigació Sanitària de l'Hospital La Fe (IIS La Fe).

El jurat d'este guardó, compost per tots els guanyadors de les altres edicions anteriors, presidit pel doctor Guillermo Sáez, secretari del premi i catedràtic de Bioquímica de la Facultat de Medicina de València, destacava la labor de la jove científica sobre els biomarcadors sèrics de rebuig després del trasplantament cardíac, que ha publicat en les millors revistes científiques internacionals de la seua àrea, com, per exemple, "The Jornal o Heart and Lang Trasplantación"

Patent sobre l'ARN

Este guardó rep el seu nom gràcies al qual fora catedràtic de Fisiologia en la Facultat de Medicina José García-Blanco Oyarzabal (1898-1973). Qui va ser gran impulsor de la investigació biomèdica internacional i de qualitat a València.

Hui dia, Lorena Pérez-Carrillo participa en la invenció d'una patent sobre l'anàlisi ARN no codificants, per al diagnòstic no invasiu de rebuig cel·lular agut en pacients que han patit un trasplantament de cor, evitant així qualsevol tipus de biòpsia en el teixit radique implantat.