Societat

Notícies

Investigació

Tres investigadors de l’IIS La Fe, Premis Extraordinaris de Doctorat de la UV per les seues tesis

Els premis es convoquen cada any per a valorar la qualitat de les tesis doctorals llegides a la Universitat de València.

Tres investigadors de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) han estat reconeguts per la Universitat de València per les seues tesis doctorals, amb les quals han aconseguit sengles Premis Extraordinaris de Doctorat convocats per l'entitat, corresponents als cursos 2020/2021 i 2021/2022:

  • La doctora Alba Ruiz Gaitán, del Grup d'Investigació en Infecció Greu amb la tesi doctoral, 'Análisis epidemiológico, clínico y microbiológico del brote de candidiasis invasora por Candida auris en el Hospital Universitario y Politécnico La Fe'.

  • La doctora Anna Parra Llorca, del Grup d'Investigació en Perinatologia amb la tesi doctoral: 'Influencias del procesamiento de la leche materna de donante sobre el microbiota intestinal, la expresión genómica y el equilibrio oxidativo en recién nacidos'.

La cerimònia de lliurament dels premis es va celebrar el passat 16 de desembre i va tindre lloc a la Facultat de Medicina i Odontologia, on es van reunir vora 300 persones. En un context marcat per la crisi sanitària, econòmica i social, la rectora de la Universitat, Maria Vicenta Mestre ha destacat la capacitat de les investigadores i els investigadors per a produir tesis doctorals amb els més alts nivells acadèmics. De les 500 persones que defensen cada any la seua tesi doctoral, només el 30% obtenen la condició d'esment internacional i menys del 10% obtenen el premi extraordinari.