Societat

Notícies

Investigació

Nerea Valles, investigadora predoctoral del Grup de Perinatologia, guardonada en els Premis d'Investigació del CGE

El Consell General d'Infermeria reconeix amb aquest certamen l'esforç dels joves investigadors i dels professionals que defensen la seua tesi doctoral amb una categoria especial, entre altres aspectes

Nerea Valles, IIR de Ginecologia i Obstetrícia (Matrona) de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe i investigadora predoctoral del Grup d'Investigació en Perinatologia de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe), ha rebut el premi com a millor investigadora a nivell nacional en la categoria Joves Promeses de la Investigació Infermera dels II Premis d'Investigació del Consell General d'Infermeria (CGE) amb el seu treball 'Efecto del pinzamiento tardío de cordón umbilical sobre la saturación de oxígeno y la frecuencia cardíaca en recién nacidos prematuros moderados'.

El projecte premiat consisteix en un estudi observacional prospectiu en el qual es recolliran dades de saturació d'oxigen i freqüència cardíaca els primers 10 minuts de 500 nounats prematurs moderats i tardans i es durà a terme en la Unitat d'Urgències-Observació-Paritori-Quiròfan de l'Hospital La Fe.

La cerimònia de lliurament dels premis es va celebrar el passat 1 de febrer i va tindre lloc en la seu del CGE a Madrid. Entre els finalistes, el jurat dels premis format per deu infermeres amb un recorregut professional de prestigi en àmbits com la docència, la gestió, l'assistència i la investigació va triar als sis guanyadors d'uns guardons que compten amb una dotació total de 55.000 euros. Entre els criteris de valoració, s'ha tingut en compte el grau original i innovació del projecte, la seua repercussió en els resultats de salut i impacte en la població, així com la seua qualitat cientificotècnica.

Els Premis d'Investigació del CGE

Els guardons es dividien en dues línies d'actuació. La primera d'elles consistia en subvencions per a la realització de projectes d'investigació orientats a aconseguir beneficis i impacte en els resultats en salut relacionats amb la pràctica infermera en àmbit hospitalari, àmbit familiar i comunitari i altres àmbits professionals. A això se suma un premi específic per a fomentar la investigació entre els i les professionals d'infermeria més joves, al qual han pogut optar aquells projectes l'investigador principal dels quals tinga menys de 35 i un altre dedicat a la innovació infermera. Finalment, també comptaven amb un premi dirigit a distingir la millor tesi doctoral que ha sigut llegida i defensada en els últims cinc anys.