Societat

Notícies

Institucional

De l'11F al 8M: 24 dies per a visibilitzar a les investigadores de l'IIS La Fe

L’IIS La Fe impulsa dues campanyes per a fer visible el treball de les dones en la ciència i impulsar noves vocacions entre les xiquetes i adolescents que vulguen cursar graus de ciències

L'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) ha assemblat dues campanyes, amb motiu del 11F, dia internacional de la dona i la xiqueta en la ciència, i el 8M, dia internacional de la dona, per a presentar referents de dones científiques, que servisquen d'estímul a futures generacions, per a fomentar la igualtat i visibilitzar la dona en la ciència. 

Fer visibles les contribucions de les dones en mitjans de comunicació i garantir la seua presència en grans projectes i llocs de responsabilitat són només algunes de les mesures necessàries per a aconseguir superar les barreres de gènere en un sector en el qual la desigualtat entre homes i dones afecta al desenvolupament d'un país i, per tant, a tota la societat per igual.

El passat 8 de febrer, els perfils d'Instagram i Facebook de l’IIS La Fe van començar a omplir-se de xiquetes i científiques gràcies a la campanya 'de niña a científica', un homenatge a algunes de les investigadores que exerceixen la seua carrera en aquest centre d'investigació. Un total de 24 publicacions, protagonitzades per les 32 investigadores que han participat en aquesta iniciativa, animen a xiquetes i adolescents a decantar-se pels graus de ciències si senten que és la seua vocació.

Laia, Marta, Ana, Gladys, Julia o Ainhoa són només alguns exemples que amb curiositat, constància i treball en equip es pot obrir camí en un món en el qual la por i la incertesa només són un obstacle per superar. Totes elles han volgut llançar un missatge a les futures generacions recordant-los que són i seran capaces de fer tot el que es proposen. 

Dues accions per la igualtat del gènere

L'impacte d'aquesta campanya, basada en publicacions diàries, llança resultats positius ja que, en el cas d'Instagram, s'han aconseguit 5.490 comptes en els últims 30 dies, és a dir, un increment del 246% respecte al mes de gener, i el nombre de seguidors en aquesta xarxa social s'ha incrementat en un 5% respecte al mateix mes. 

Per a aquesta iniciativa, cadascuna de les participants ha aportat una foto seua de xicoteta, una actual i ha donat resposta a un qüestionari en el qual ha pogut dirigir-se a les futures científiques dedicant-los unes paraules basades en la seua experiència personal i professional. Ja siga en grup, per parelles o de manera individual, totes elles han contat part de la seua història, la qual pot convertir-se en inspiració per a les investigadores del futur. 

El fermall a aquesta campanya és la publicació difusió d'una fotografia de dones que desenvolupen la seua activitat en cadascuna de les àrees de l’IIS La Fe per a reivindicar la importància del seu paper en la ciència i la societat durant la jornada del 8M.

Cartel·les 11F

A continuació, pots descarregar les cartel·les elaborades amb les frases de les nostres investigadores per a la campanya del 11F:

Tags:

Persones

Les nostres investigadores han volgut llançar un missatge a les futures generacions recordant-los que són i seran capaces de fer tot el que es proposen