Societat

Notícies

Institucional

L'IIS La Fe atorga quatre ajudes de mobilitat, a través del programa ‘Moving Science’

Amb una dotació de 25.000 euros quatre investigadors i investigadores realitzaran estades europees i internacionals l'experiència de les quals incorporaran, posteriorment, al seu treball en l’IIS La Fe

L'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) ha concedit quatre ajudes de mobilitat perquè el seu personal investigador puga realitzar estades internacionals amb l'objectiu de millorar les seues competències professionals. A través del programa 'Moving Science: Grants for the mobility of research staff', dotat amb 25.000 euros, les persones seleccionades podran afermar nous vincles amb altres institucions internacionals que puguen derivar en el desenvolupament de projectes d'investigació conjunts.

Els doctorands Esther Coronado, Alejandro López i Gladys Olivera i la doctora Julia Kuligowski seran els primers a gaudir d'aquesta línia d'ajudes alineada amb els objectius estratègics de l'Estratègia Europea de Recursos Humans per a Investigadors i Investigadores (HRS4R per les seues sigles en anglés), el segell del qual posseeix l’IIS La Fe des de 2015.

Dues estades europees i dos internacionals

A través d'aquesta línia d'ajudes, que compten amb el suport de la Direcció de l’IIS La Fe, quatre dels seus investigadors i investigadores podran realitzar estades europees o internacionals que els permetran, entre altres, potenciar la seua formació amb l'aprenentatge de tècniques i/o habilitats que puguen aplicar a les seues competències professionals; fomentar la col·laboració amb altres institucions internacionals que puga derivar en projectes d'investigació conjunts i ampliar la investigació *traslacional i la transferència tecnològica i de coneixements, integrant investigació bàsica i clínica.

La doctora Julia Kuligowski, que actualment desenvolupa la seua investigació en el grup d'investigació de Perinatología de l’IIS La Fe, romandrà dos mesos en el laboratori del doctor Benedikt Warth, líder en investigació analítica del exposoma, situat a Àustria. Durant aquest període de temps, la doctora Kuligowski rebrà formació específica que li permetrà adquirir experiència i, a més, durà a terme un projecte pilot per a tractar d'esclarir una mica més com contaminants naturals o artificials afecten els nounats prematurs.

El segon destí europeu serà Alemanya, on la predoctoral Gladys G. Olivera realitzarà la seua estada en l'empresa HMG Systems Engineering, sota la tutela de Herna Muñez-Galeano. Aquesta entitat ha desenvolupat el sistema PGXperts, un sistema integral de suport per a optimitzar la decisió clínica en pacients polimedicats, contribuint a la farmacoteràpia personalitzada en escenaris complexos. L'objectiu de la nostra investigadora serà optimitzar aqueix programari per a aplicar-lo específicament en pacients d'oncologia pediàtrica, per la qual cosa es preveu utilitzar el programa sobre casos pràctics reals, així com desenvolupar un pla de col·laboració entre l’IIS La Fe i HMG Systems Engineering.

A nivell internacional i amb l'objectiu d'identificar estratègies noves per a millorar el tractament del càncer infantil, la investigadora del grup d'investigació Clínica i Traslacional en Càncer de l’IIS La Fe, Esther Coronado, es traslladarà temporalment al laboratori del doctor John M. Marus situat en el Center for Childhood Cancer Research, Pennsilvània. El seu objectiu és desenvolupar una estratègia de medicina de precisió per al neuroblastoma que contribuïsca al pronòstic i tractament dels pacients pediàtrics, aportant informació essencial per a aplicar noves teràpies dirigides a cada subgrup tumoral.

Per part seua, l'estudiant de doctorat Alejandro López, que està elaborant la seua tesi en el grup d'Infecció Greu de l’IIS La Fe, viatjarà fins al Brasil on, en la Universidade Estadual Paulista (UNESP), desenvoluparà sistemes de nanoemulsió o sistemes sòlids (gel) amb o sense antimicrobians integrats per a avaluar la seua correcta funcionalitat mitjançant estudis in vitro i in vivo. Així doncs, després del seu pas per la Facultat de Ciències Farmacèutiques i, en concret, pel Laboratori de Farmacotécnica i Tecnologia Farmacèutica sota la tutela de Marlus Chorilli, el doctorand supervisat pels doctors Javier Pemán, Alba Cecilia Ruiz i Héctor Martínez a l’IIS La Fe avaluarà la capacitat de les nanoemulsions desenvolupades com a estratègia terapèutica contra espècies fúngiques i bacterianes multiresistents.

A través d'aquesta línia d'ajudes, que compten amb el suport de la Direcció de l'IIS La Fe, quatre dels seus investigadors i investigadores podran realitzar estades europees o internacionals que els permetran, entre altres, potenciar la seua formació