Societat

Notícies

Investigació

L'associació Orden del Querer Saber dona 12.300 euros a la investigació en Malaltia d'Alzheimer que desenvolupa el *IIS La Fe

L'Orden del Querer Saber és una associació sense ànim de lucre dedicada a l'organització d'actes i esdeveniments amb finalitats benèfics. Entre les seues activitats es troba la realització de conferències amb personalitats destacades per a difondre i compartir coneixement.

Donya Marisa Marín, fundadora de l'associació Orden del Querer Saber, ha fet lliurament del xec simbòlic que acredita la donació de 12.300 euros a l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe), al doctor Miquel Baquero, qui és investigador principal del grup d'investigació en Malaltia d'Alzheimer (GINEA) i neuròleg de la Unitat de Trastorns Cognitius de l'Hospital Universitari i Politècnic de València, al costat de la doctora Consuelo Cháfer, investigadora Miguel Servet del IIS La Fe.

Els fons, recaptats en la gala de lliurament de premis a l'excel·lència personal i professional que organitza l'associació cada any, seran destinats a un dels projectes d'investigació que desenvolupa el grup amb l'objectiu de detectar i desenvolupar biomarcadors útils en el diagnòstic, pronòstic i maneig terapèutic de l'alzheimer. El grup també busca ampliar el coneixement sobre els mecanismes fisiopatològics d'altres malalties neurodegeneratives a més de l'alzheimer.

L'Orden del Querer Saber

L'Orden del Querer Saber posa el focus dels seus esforços a aconseguir recursos per a destinar-los a la col·laboració amb projectes que ajuden les persones a tindre una vida millor. L'Ordre va contactar amb el doctor Miquel Baquero mostrant el seu interés per la Malaltia d'Alzheimer (EA) amb el propòsit de fer una donació econòmica. També van sol·licitar una conferència per a conéixer millor el treball del grup, així com altres aspectes de la malaltia, que va tindre lloc el passat 15 de desembre en l'Ateneu Mercantil de València. En representació del grup, Lorena García Vallés, neuropsicòloga clínica, i Laura Ferré, farmacèutica i investigadora, van donar a conéixer millor l'EA i van compartir una vetlada on es van respondre moltes inquietuds de les assistents.