Societat

Notícies

Innovació

L'IIS La Fe participa en Innotransfer ‘Microbioma y biodisponibilidad. Retos clave para la cadena de valor del sector alimentario’

Es tracta d'una trobada on empreses i investigadors tenen l'oportunitat d'intercanviar idees, reptes i solucions

El 25 de maig va tindre lloc la jornada  'Microbioma y biodisponibilidad. Retos clave para la cadena de valor del sector alimentario' de’Innotransfer, el programa d'innovació oberta que compta amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

Aquest esdeveniment tenia l'objectiu de posar al descobert les oportunitats d'innovació en matèria de microbioma i biodisponibilitat, donant a conéixer l'estat del sector de l'alimentació saludable i la seua importància des del punt de vista de la salut de les persones. Durant el seu transcurs també es van presentar casos d'èxit en el desenvolupament de productes i serveis basats en aquests coneixements, així com reptes i possibles desafiaments als quals s'enfronta el sector.

En aquesta cita, Iván Atienza, tècnic de l'Àrea d'Innovació, va presentar un repte d'Irene Mª Escudero Martínez i Alicia Aliena, dues investigadores postdoctorals de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe), que té per títol 'Desarrollo de un complemento a base de probióticos para prevención de complicaciones infecciones durante la hospitalización en pacientes que han sufrido un ictus isquémico agudo'.

En l'actualitat, se sap que en el context d'un ictus isquèmic es produeixen canvis en la composició de la microbiota, amb disminució de la motilitat intestinal, augment de la permeabilitat de la barrera intestinal i fenòmens de traslocación bacteriana augmentant el risc d'infeccions post-ictus. La principal complicació en aquests pacients és la infecció de les vies respiratòries, que prolonga estada hospitalària i suposa una de les principals causes de mort en aquests pacients. Es busca un col·laborador per al desenvolupament d'un producte probiòtic capaç de restablir la microbiota i la permeabilitat intestinal en les primeres hores després del ictus, per a tractar d'evitar aquestes infeccions respiratòries, millorant així el pronòstic dels pacients.