Societat

Notícies

Institucional

El Working Group per al segell HRS4R de l'IIS La Fe inicia una nova etapa després de la renovació d'aquesta distinció europea

La institució treballa en la implementació d'un nou Action Plan que li permeta continuar millorant en matèria de recursos humans

El Working Group (WG) per al segell HRS4R de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) s'ha reunit, de nou, després d'aconseguir la renovació d'aquesta distinció atorgada per la Comissió Europea. En aquesta nova etapa, la responsable d'Internacional i líder del WG, Rita Diranzo, ha presentat als nous membres que formaran part d'aquest grup i ha introduït també una nova dinàmica de treball per a establir els objectius que la institució ha de complir en els pròxims anys.

El passat 30 de setembre, l’IIS La Fe va rebre la visita de l'equip avaluador per a la renovació del segell de la Estratègia Europea de Recursos Humans per a Investigadors. Durant aquesta jornada, les avaluadores van analitzar i van documentar el progrés realitzat per la institució, en relació amb el compliment dels principis de la Carta Europea de l'Investigador i el Codi de Conducta per a la Contractació d'Investigadors, així com el de les accions previstes en la seu Action Plan i van intercanviar impressions amb la direcció, el personal de gestió i investigador sobre el treball que s'està realitzant en matèria HRS4R.

Tant les avaluadores com l'informe favorable a la renovació, emés per la Comissió Europea, coincidien que el nou Action Plan, proposat pel WG, resultava massa ambiciós. Per això, en aquesta sessió, s'ha acordat treballar en la reorganització d'un nou pla que siga més realista i, al seu torn, complisca amb les expectatives europees en matèria de recursos humans.

Per grups de tres persones, els membres del WG han treballat en cadascun dels pilars de l’Action Plan (aspectes ètics; contractació; condicions de treball i formació i desenvolupament) avaluant la situació actual de la institució i aportant les seues propostes de millora. Tota aquesta informació, que s'ha recollit mitjançant el format de GAP Analysis, serà analitzada per la responsable del WG perquè, en futures sessions, es puga treballar sobre aquest material i definir un Action Plan que permeta a la institució continuar millorant en matèria de recursos humans.  

Estratègia HRS4R

L'estratègia HRS4R és el mecanisme, a través del qual la Comissió Europea, cerca millorar l'ocupació i les condicions de treball per al personal investigador europeu, contribuint així a millorar l'atractiu de les carreres científiques. Una de les pedres angulars d'aquesta estratègia és la implementació de la Carta Europea d'Investigadors i el Codi de Conducta (Charter & Code) per a la Contractació d'Investigadors, adoptada, en 2005, per la Comissió Europea com una recomanació als Estats membres.

En la Carta es recullen un conjunt de principis generals i requisits que defineixen els rols, les responsabilitats i els drets dels investigadors i investigadores, ocupadors i empreses i institucions públiques finançadores. El Codi, per part seua, subratlla la importància dels procediments de contractació oberts i transparents i dels comités de selecció, tant diversos com experimentats.

L’IIS La Fe va ser distingit per primera vegada amb l'acreditació i el segell HR Excellence in Research en 2015, d'acord amb la Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) de la Comissió Europea. En aqueix moment, l’IIS La Fe va ser un centre pioner a Espanya a aplicar i superar el procés d'avaluació. Fins ara, 697 organitzacions han rebut l'acreditació HR Excellence, de les quals 150 estan a Espanya.

Tags:

HRS4R, Persones