Societat

Notícies

Investigació

L'IIS La Fe present en la JAIMA 2023 amb la intel·ligència artificial com a protagonista

La XI edició de la Jornada Oberta d'Imatge Mèdica Avançada 2023, dirigida a personal facultatiu i tècnics, estudiants i associacions de pacients, commemora el Dia Mundial de la Radiologia

El director científic, Guillermo Sanz, i la directora gerent de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe), Ainhoa Genovés, han inaugurat, la Jornada Oberta d'Imatge Mèdica Avançada 2023 (JAIMA 2023) que, en esta edició ha abordat la importància de la Intel·ligència Artificial aplicada a la imatge mèdica. Tots dos han compartit este acte amb la directora general d'Investigació i Innovació, Mariola Penadés, el gerent de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, José Luis Poveda, i el responsable del Grup d'Investigació Biomèdica en Imatge (GIBI 230), el doctor Luis Martí-Bonmatí.

Es tracta d'un esdeveniment que, cada any, organitza per l'Àrea Clínica de la Imatge Mèdica (ACIM) de l'Hospital Politècnic i Universitari La Fe en col·laboració amb el Grup d'Investigació Biomèdica d'Imatge (GIBI230) i QUIBIM.

El doctor Sanz i la doctora Genovés han assenyalat la importància de la imatge mèdica  i l'evolució de la intel·ligència artificial en l'àmbit de la salut com un element fonamental per a millorar el diagnòstic i l'atenció mèdica. Així mateix, també han destacat la labor realitzada pel grup d'investigació que lidera el doctor Luis Martí Bonmatí.

'HAIMA 2023: Imatge Mèdica, Intel·ligència Artificial i Salut' ha posat en valor els avanços i la importància que la imatge mèdica ha experimentat gràcies a la implementació de la Intel·ligència Artificial en el camp de la salut. Amb un llenguatge clar, lliure de tecnicismes i dirigit a tots els públics, professionals d'este camp de la medicina van exposar a sanitaris, estudiants i pacients, els avanços de la imatge mèdica en este òrgan.

Gran acolliment del públic

Esta jornada que, com cada any, coincideix amb la commemoració del Dia Internacional de la Radiologia, que se celebra el 8 de novembre, ha tingut un gran acolliment ja que ha comptat amb l'assistència de 400 persones en la sala d'actes de l'Hospital Politècnic i Universitari La Fe, mentre que una altra part del públic han seguit la jornada, de manera virtual, a través del Canal GVA, complint així amb l'aforament de l'estada.

La Jornada Oberta d'Imatge Mèdica Avançada (JAIMA) va nàixer en 2013 amb la finalitat de conscienciar a la població sobre la importància de la imatge mèdica, el paper dels especialistes en Radiodiagnòstic i Medicina Nuclear, i les aportacions tecnològiques que s'implementen i realitzen contínuament al servei del pacient.