Societat

Notícies

Institucional

L'IIS La Fe celebra el 8M i ret homenatge a investigadores pioneres

El centre d'investigació biomèdica impulsa, de nou, dos campanyes per a fer visible el treball de les dones en la ciència i inspirar noves vocacions entre les xiquetes i adolescents que vulguen cursar graus de ciències

L'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe) celebra el 8M, Dia Internacional de la Dona, destacant el paper de les investigadores que han estat pioneres en el món de la ciència. Així doncs, volem retre homenatge a totes aquelles dones investigadores que, amb la seua dedicació, esforç i talent, han aplanat el camí a les futures generacions ja que 'abans érem poques i ara som moltes'.

Des dels primers passos en la investigació mèdica fins als avanços més recents en la ciència biomèdica, estes dones han deixat una petjada inesborrable en l’IIS La Fe i en la societat. La seua valuosa contribució ha impulsat el progrés científic i ha inspirat a noves generacions de dones a seguir els seus passos en la investigació biomèdica.

En este dia, reivindiquem el seu llegat i renovem el nostre compromís de promoure la igualtat de gènere en la ciència i en la societat en el seu conjunt. 

Dos accions per la igualtat de gènere

Previ a este reconeixement del 8M, l’IIS La Fe també ha desenvolupat una campanya per a l’11F, Dia Internacional de la Xiqueta i la Dona en la Ciència, posant cara a 8 dones que han contribuït a la ciència i a la societat, però també al fet que altres companyes aspiren a arribar lluny en el seu camp professional.

Seguint l’estela de l'any anterior, cadascuna de les participants ha aportat una foto seua de xicoteta, una actual i ha respost a un qüestionari en el qual ha pogut dirigir-se a les futures científiques dedicant-los unes paraules basades en la seua experiència personal i professional.

Esther Roselló, Pilar Sierra, Pili Medina, Esther Zorio, Mª Eugenia Gas, Rosario Menéndez, Sara García Gil-Perotín i Ana García Blanco han sigut les protagonistes d'esta campanya i les seues investigacions han contribuït de manera significativa a l'avanç del coneixement en els seus respectius camps. A través d'esta campanya, celebrem el llegat d'estes dones pioneres i destaquem el seu paper crucial en la promoció de la igualtat de gènere en la ciència. En ressaltar els seus assoliments i compartir les seues històries inspiradores, esperem motivar a les futures generacions de dones a seguir els seus passos i perseguir les seues pròpies aspiracions científiques

Foto 8M i Cartel·les 11F

A continuació, pots descarregar la foto i les cartel·les elaborades amb les frases de les nostres investigadores per a la campanya del 11F i el 8M: